GRO RECYCLING

Gro Recycling är en annorlunda barnapp som går runt i en cirkel - en lek-loop – om återvinning. Gör nya produkter av soporna du sorterat; dra i spakar, klicka på knappar, snurra på kugghjul och spela musik på de snurriga återvinningsmaskinerna. Det finns sex olika maskiner att välja mellan; plast, metall, kompost, glas, batteri och kartong. Sakerna du producerat ur maskinerna kommer väl till pass till picknicken som kaninen Banja dragit ihop med sina vänner, och det är klart du är bjuden!

GRO BOOK

Eva Röse läser ”Tröjan Tula blir nåt nytt”, en spännande och annorlunda samling berättelser om en tröja vars högsta önskan är att bli omtyckt och komma till användning. Under berättelsens gång ställs läsaren inför en rad olika val, så att läsaren själv kan påverka hur historien utvecklar sig. En bokapp som kan läsas på 24 olika sätt och som ger barnet förståelse för begreppet ”återanvändning”. Se hur Tula ändrar färg, får mönster, ändrar form och blir en väst, ett rep och till och med ett fågelbo! Passar 4-9 år. Inga in-app köp. Fri från reklam från tredje part.

GRO MEMO

Detta är inget vanligt memory-spel. Det är ett miljöutbildande spel som lär barn grundläggande kunskaper kring miljö på ett enkelt och lekfullt sätt. Spelet utspelar sig I två miljöer, havet och skogen, och är fullt av roliga karaktärer, animationer och vacker grafik. Passar 2-8 år. Inga in-app köp. Fri från reklam från tredje part.

OM GRO PLAY

Vi är ett svenskt socialt företag som gör leksaker, spel och appar som lär om miljö och hållbarhet på ett enkelt och roligt sätt. Vi tror att lek inte bara är det roligaste, men också det mest kraftfulla sättet att lära sig saker på. Genom att underhålla och inspirera barn och deras föräldrar lägger vi grunden för en mer hållbar värld. Gro Play är med i inkubatorn Reach for Change, och röstades fram som vinnare av Living Green Award 2012.